За Мажи Мажи

За Мажи Мажи

Мечтая семейството ми, приятелите ми, всички хора да сме по-здрави. Мечтая, да допринеса за това да живеем в по-чист свят, всеки от нас да се чувства по-добре, да се чувства здрав и силен.

Всичко започна, когато преди да заминем на море, направих домашен слънцезащитен крем за семейството ми. Комбинацията от ароматите на кокосово и какаово масло беше неповторима. Синът ми, който беше на три години, искаше  „мажи мажи коремче“ по няколко пъти на ден. Освен това след баня обожаваше „шоколадовото мажи мажи на мама“ за след слънце.

Няма клинични проучвания доказващи вредите от използването на продукти с парабени и SLS-и, каквито използват всички индустриални производители на козметика, но и ползата за потребителя е под въпрос.

Искате ли алтернатива на козметичните продукти с изкуствени разпенващи агенти и консерванти?

Моят отговор е Мажи Мажи. Ръчно правена козметика, за която използвам само необходимите продукти, нищо излишно, нищо под въпрос - натурални растителни масла, които са богати на витамини, антиоксиданти и нутриенти, основно средство за здрава кожа.

Повечето продукти на Мажи Мажи са в твърда форма. Това е моят начин за по-чиста природа. С тях избягвам стъпката – „опаковка на опаковката“. Използвам минимално необходимите опаковки само от хартия, картон, стъкло и метал. Не използвам пластмаса, найлон и подобни за опаковане. Мисия на Мажи Мажи е рециклирането и това да сведем използването на пластмаса за еднократна употреба до минимум.