Маслото от Таману и свойствата му

Маслото от Таману и свойствата му

Маслото от Таману се добива от ядките на тропическото вечнозелено дърво Таману.
Маслото и части на ядката му се използват като лекарствено средство в продължение на стотици години на някои азиатски, африкански и тихоокеански държави.
Изследване от 2015 г. разглеждащо маслото от таману от пет различни части на Южния Тихия океан установява, че има антибактериални свойства срещу бактериални щамове, причиняващи акне, включително Propionibacterium acnes (P. acnes) и Propionibacterium granulosum (P. granulosum).
Други изследвания показват, че маслото от таману действа при заздравяване на рани и помага за регенерацията на кожата. Доказано е, че насърчава клетъчната пролиферация и производството на определени компоненти от кожата - включително колаген и гликозаминогликан (GAG) - всички важни за заздравяването на белези. Богато е на мастни киселини, които могат да помогнат за поддържане на овлажнена кожа. Съдържа антиоксиданти, които се борят срещу вредите от свободните радикали.
Маслото от таману може да помогне за предотвратяване на бръчки, причинени от увреждане на слънцето. Проучване от 2009 г. установява, че маслото е в състояние да абсорбира UV светлина и инхибира 85% от увреждането на ДНК, предизвикано от UV лъчение.

Масло от Марула - как действа върху кожата и косата?

8 април 2021 Маслото от Марула е богато на протеини и се абсорбира лесно, което го прави ефективно при лечение на кожата и косата. Съдържа аминокиселини L-аргинин и глутаминова киселина, които имат хидратиращи, анти-стареещи свойства, мастни киселини, включително палмитинова, стеаринова, олеинова и миристинова киселини, които имат подобрителни и овлажняващи качества, антиоксиданти, като фенолни съединения и витамини Е и С, които се борят със свободните радикали и могат да предотвратят увреждането на кожата, причинено от ултравиолетовите лъчи на слънцето и замърсяването.

Мащерка

11 март 2021

Банан

11 март 2021

Безсмъртниче

11 март 2021

Полезните свойства на маслото от лимонена трева

14 април 2020 Представете си етерично масло със свеж цитрусов аромат с нотка земен нюанс - Да, лимонена трева. Маслото от лимонова трева е популярно в ароматерапията, за облекчаване на стреса, тревожността и депресията с балансиращите си свойства.То се използва, като естествено средство за заздравяване на рани и спомага за предотвратяване на различни инфекции.

Съставки, които да избягваме при избора на слънцезащитен продукт

11 юни 2019 Всички с нетърпение очакваме лятната ваканция. Мечтаем по-скоро да се отпуснем на плажа с книга в ръка. Да си взираме в хоризонта и да забравим за задачите в офиса. Да правим дълги и спокойни разходки по брега. Да не забравяме и най-веселата част а именно да правим пясъчни замъци с децата.