ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ПРЕДОСТАВЯНИТЕ ОТ МАЖИ МАЖИ ЕООД УСЛУГИ

ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

Настоящият документ съдържа Общи условия, съгласно които ТЪРГОВЕЦА Мажи Мажи ЕООД предоставя услуги на потребителите/клиентите си посредством онлайн магазина mazhimazhi.com. Тези условия обвързват всички потребители.

С натискането на обект, картинка, линк (различен от този на Общите условия) или бутон, разположен на mazhimazhi.com cе счита, че Вие приемате и сте съгласни с описаните по-долу Общи условия. Настоящите Общи условия са съобразени с изискванията на Закона за защита на потребителите (ЗЗП), както и с другите нормативни актове, действащи в Република България.

ДЕФИНИЦИИ

„ПРОДАВАЧ” е интернет сайтът mazhimazhi.com, който е собственост на Мажи Мажи ЕООД  и служи за виртуална платформа за продажба на стоки. Продавачът е лицето, с което Потребителят сключва договор за продажба от разстояние на конкретна стока (артикул) в електронния магазин.

„ПОТРЕБИТЕЛ” e дееспособно лице, което се е съгласило с настоящите Общи условия във връзка със заявяването и закупуването на предлаганите в електронния магазин стоки.

„ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН” е интернет сайтът mazhimazhi.com, който служи като виртуална платформа за предлагане на стоки за продажба и за постигане на съгласие между ПРОДАВАЧ и ПОТРЕБИТЕЛ за поръчка и покупко-продажба на конкретна стока (артикул).

Мажи Мажи ЕООД дружество, регистрирано по Търговския закон на Република България, със седалище и адрес на управление: София, жк. Хиподрума, бл. 122, вх. В, ет. 6, ап. 60 ЕИК:  205339896, което създава и поддържа електронния магазин, предлага и продава стоки в магазина и определя настоящите Общи условия, при които се продават стоките. Мажи Мажи ЕООД има пълните права едностранно да променя съдържанието на Интернет сайта, както и начините на достъп до него.

„ПОРЪЧКА” е направената от Потребител заявка към електронния магазин за покупка на една или повече конкретни стоки (артикули). Поръчката се опакова и изпраща по куриер към предварително посочен в поръчката от Потребителя адрес, след като бъде одобрена по имейл или телефон. Одобрението по имейл става с изпращане на имейл (електронно писмо) за потвърждение. Одобрението по телефон става след обаждане от служител на онлайн магазина за потвърждение.

„ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА” е сключеният от разстояние чрез настоящия електронен магазин договор за покупко-продажба на стока между Продавач и Потребител.

„КУРИЕР” е търговец, който физически доставя закупената стока до посочен от Потребителя адрес и работи при изискванията на Закона за пощенските услуги.

„БРОШУРА / ИЗВЕСТИЕ” са електронни информационни съобщения, отнасящи се до продавани в електронния магазин стоки през определен период от време, които може да са поместени на Интернет страницата, а може и да се изпращат по електронната поща на Потребител.

ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ЛИЧНИ ДАННИ

mazhimazhi.com обработва и предприема мерки за защита на личните данни на потребителите съгласно изискванията на Закона за защита на личните данни. Потребителите се съгласяват. mazhimazhi.com да обработва личните им данни във връзка с използването на услугите на онлайн магазина. При обслужване и изпълняване на поръчките е необходимо приемането на следните данни:

 

- име и фамилия

- e-mail

- телефон за връзка

- адрес за фактура и доставка

- пощенски код

 

Тези данни могат да се коригират в личния профил на всеки клиент.

 

Данните, които се получават при поръчка, регистрация или разглеждане на страниците, ще бъдат използвани единствено за обслужване на потребителите – приемане и изпълнение на поръчки, Абонамент, връзка с клиенти в случай на проблеми, свързани с поръчката и подобряване на обслужването на mazhimazhi.com. Тези данни няма да бъдат предоставяни под никаква форма на трети лица или използвани за цели, различни от гореописаните. Потребителите, абонирани за Абонамента за новини, могат да прекратят абонамента си по всяко време от връзката, разположена в края на всяка новина.

Потребителският профил може да бъде изтрит от системата на mazhimazhi.com заедно с прилежащите към него данни при желание от страна на клиента.

 

ПОРЪЧКА

За да се пазарува от електронния магазин mazhimazhi.com, е необходима регистрация с парола и електронна поща (e-mail) или име на получателя, имейл, телефон и адрес за доставка. Регистрирането е напълно безплатно и става като се попълни формата за регистрация. Регистрираният клиент има възможност да използва всички услуги на магазина.

За да направите поръчка до електронния магазин, трябва да посочите:

Валиден адрес на своя електронна поща;

Вярно попълнен адрес за доставка на стоката

Данни за фактура;

Вярно попълнени данни за контакт– две имена, телефон.

Избран начин на плащане

При успешно направена поръчка, Потребителят получава потвърждение на поръчката чрез електронно писмо на посочения от него имейл адрес. В потвърждението по имейл се посочва поръчаната стока, номерът на поръчката, датата и часът, в който е направена поръчката. Потвърждение по телефон се извършва само ако е необходима допълнителна информация или уточнение относно поръчката.

В случай, че поръчаната стока не е в наличност, консултантът уведомява Потребителя по имейл или чрез телефонен разговор. Ако Потребителят не се съгласи поръчката да се отнесе за друга стока, или неналичният продукт да бъде изпратен на по-късен етап, поръчката може да бъде анулирана.

Поръчки в електронния магазин mazhimazhi.com се приемат 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

Поръчки, получени без коректни данни на купувача (Потребителя) или липсващи такива, се анулират.

Продавачът може да откаже направена поръчка, без да е необходимо да упоменава причини за отказа.

Промяна в статуса на поръчката (потвърждение, обработване, изпращане и др.) може да се следи в личния профил на потребителя.

Поръчката на продукт/и през е-магазина означава изразено съгласие за сключване на договор за дистанционна продажба, който се регулира от Закона за защита на потребителите.

 

ЦЕНИТЕ

Всички цени са в лева с включен ДДС. Цените на продуктите са показани без цената за доставка, за която можете да се информирате от следната страница: https://mazhimazhi.com/mazhimazhi.com/dostavka.html или да получите информация за нея в процеса на поръчка.

 

 ПРОБЛЕМИ ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА

Изпълнението на поръчка може да бъде възпрепятствано поради някоя от следните причини:

  1. Възможно някой от поръчаните продукти да не е наличен, в този случай клиента ще бъде уведомен в най-кратък срок по телефон или с email съобщение
  2. При посочени грешни или непълни данни за доставка - имена, адрес, телефон, пощенски код.

При несъответствие между получените и поръчаните продукти или възникване на неточност от страна на mazhimazhi.com разходите по последващо връщане и замяна на несъответстващите продукти са за сметка на търговеца. При невъзможност за доставка не по вина на mazhimazhi.com (клиента не се намира на посочения адрес или не отговаря на обажданията на доставчика), поръчка ще бъде върната при търговеца докато той се свърже с клиента.

 

ПЛАЩАНЕ

Поръчките се заплащат чрез пощенски паричен превод (разликата с „наложен платеж“ е само при документирането), чрез банков превод по сметката на търговеца или чрез плащане с банкова карта.

При плащания от клиентите на магазина, които ще се извършват чрез пощенски паричен превод, извършен чрез лицензиран пощенски оператор по смисъла на Закона за пощенските услуги, онлайн магазина няма задължение за издаване на фискални касови бележки по реда определен в Наредба Н-18/2006 г. на МФ.

За направеното от клиента плащане пощенският оператор (куриерската фирма) издава Разписка за пощенски превод на стойността на дължимата сума. Тази разписка е законово признат документ освобождаващ търговеца от задължението да издава фискални касови бележки.

За справка:

чл. 3, ал. 1; чл. 25, ал. 1 от Наредба № Н-18/2006г.

Поръчките се заплащат по избор на клиента, по един от методите, посочени в е-магазина. При избор на метод за плащане, различен от „пощенски паричен превод“, клиентът изразявате съгласието си да заплати цената на поръчката авансово на посочената от търговеца банкова сметка.

 

ДОСТАВКА И ПОЛУЧАВАНЕ НА ПРОДУКТИТЕ

С изпращането на потвърждение за поръчка, потребителят се съгласява да заплати цената на избраните продукти и посочената стойност на транспортните разходи.

 

Доставка на адрес: избира се в процеса на поръчка след попълване на точен адрес, имена, пощенски код, предпочитана дата на доставка и допълнителни инструкции.

 

ОТКАЗ ОТ ПОРЪЧКА И ВРЪЩАНЕ

Потребителят може да върне закупените от магазина продукти без причина за връщане в рамките на 14 дни от датата на закупуването при следните условия:

      - Продуктите да са в оригиналната си опаковка

      - Да няма следи от употреба, нарушен вид или зацапване

      - Разходите по връщането на продуктите са за сметка на потребителя

Потребителят може да замени продуктите с други или да му се възстанови стойността им, ако не желае замяна. Търговеца възстановява стойността на продуктите, без стойността на доставката. Всички суми, платени при доставка се възстановяват само по банков път на лична сметка на потребителя в срок до 14 дни от датата, на която потребителят е уведомил търговеца за отказ от поръчка. 

Адрес за връщане на продукти:

Мажи Мажи ЕООД – гр. София, ул. "11 Август" 17

РЕКЛАМАЦИИ И ВЪПРОСИ КЪМ ТЪРГОВЕЦА

Моля, свържете се с нас на телефон +359 888 740574, за да обсъдим всякакви въпроси, свързани с продуктите, предоставяни от mazhimazhi.com.

  СПОРОВЕ. АЛТЕРНАТИВНО РЕШАВАНЕ НА СПОРОВЕ

Надзорен орган за защита правата на потребителите в България е Комисията за защита на потребителите с адрес: 1000 гр. София, пл."Славейков" №4А, ет.3, 4 и 6;  тел.: (02) 980 25 24; факс: (02) 988 42 18; гореща линия: 0700 111 22 ; уебсайт: www.kzp.bg.

 

При спорове относно задължения, произтичащи от договори за онлайн продажби, при който не е постигнато споразумение, Вие можете да отнесете спора към органите за алтернативно решаване на потребителски спорове (АРС) при условията и по реда на чл.181а и сл. от ЗЗП. Допълнителна информация за алтернативното решаване на потребителски спорове може да се открие в уебсайта на Комисията за защита на потребителите на адрес https://kzp.bg и в платформата за онлайн решаване на спорове ОРС.

 

УСЛОВИЯ ЗА КОПИРАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ

Забранява се копирането на текстове от mazhimazhi.com и поставянето им в други уеб сайтове и онлайн магазини без писмено съгласие на Мажи Мажи ЕООД