Полезното действие на маслото от жожоба

Полезното действие на маслото от жожоба

Жожобата е тревисто растение, наподобяващо формата на храст. Главно се среща в югозападните части на САЩ, Аризона и северната част на Мексико. Маслото от жожоба е най-разспространената и желана форма на растението. То се използва от хилядолетия и е било почитано още от древните египтяни.

 

Маслото е с почти прозрачен светлозлатист цвят и няма мирис. То притежава впечатляваща чистота и устойчивост, отнема му доста дълго време преди да започне да гранясва.

 

Маслото от жожоба се цени изключително много от козметичната индустрия, защото благодарение на високото си качество, то е много благодатно за кожата, най-вече за суха кожа, склонна към заболявания и възпалявания като псориазис, невродерматит, екзема и т.н.

 

Това се дължи и на противовъзпалителните и антиоксидантните свойства, които жожобата притежава. Маслото има незаменимото качество да подхранва кожата в дълбочина, което помага за регулиране на мастната секреция и възвръщане на естествената нежност и мекота на кожата. Също така, маслото от жожоба много лесно отстранява всякакви замърсявания, включително и грим и след нанасяне върху кожата, оставя силен защитен слой, който я предпазва.

 

Маслото от жожоба помага не само за здравето и визията и на кожата, но и на доброто кръвообръщение и лимфообръщение. Има още здравни ползи, като лечение на рани, херпеси и гъбички по краката.

 

Това отново се дължи на дълбокото подхранване, на което е способно това масло и цялостната регенерация на епидермиса, които се осъществяват благодарение на него.

Маслото от Таману и свойствата му

22 април 2021 Маслото от Таману е известно с това, че има редица ползи за здравето и красотата, действа регенериращо при локално лечение на широк спектър от кожни наранявания от изгаряния, белези и инфектирани рани до кожни заболявания като дерматоза, уртикария и екзема, както и за по-здрава и красива коса.

Масло от Марула - как действа върху кожата и косата?

8 април 2021 Маслото от Марула е богато на протеини и се абсорбира лесно, което го прави ефективно при лечение на кожата и косата. Съдържа аминокиселини L-аргинин и глутаминова киселина, които имат хидратиращи, анти-стареещи свойства, мастни киселини, включително палмитинова, стеаринова, олеинова и миристинова киселини, които имат подобрителни и овлажняващи качества, антиоксиданти, като фенолни съединения и витамини Е и С, които се борят със свободните радикали и могат да предотвратят увреждането на кожата, причинено от ултравиолетовите лъчи на слънцето и замърсяването.

Мащерка

11 март 2021

Банан

11 март 2021

Безсмъртниче

11 март 2021

Полезните свойства на маслото от лимонена трева

14 април 2020 Представете си етерично масло със свеж цитрусов аромат с нотка земен нюанс - Да, лимонена трева. Маслото от лимонова трева е популярно в ароматерапията, за облекчаване на стреса, тревожността и депресията с балансиращите си свойства.То се използва, като естествено средство за заздравяване на рани и спомага за предотвратяване на различни инфекции.

Съставки, които да избягваме при избора на слънцезащитен продукт

11 юни 2019 Всички с нетърпение очакваме лятната ваканция. Мечтаем по-скоро да се отпуснем на плажа с книга в ръка. Да си взираме в хоризонта и да забравим за задачите в офиса. Да правим дълги и спокойни разходки по брега. Да не забравяме и най-веселата част а именно да правим пясъчни замъци с децата.