Полезното действие на маслото от жожоба

Полезното действие на маслото от жожоба

7 април 2021
  • Сподели:

Жожобата е тревисто растение, наподобяващо формата на храст. Главно се среща в югозападните части на САЩ, Аризона и северната част на Мексико. Маслото от жожоба е най-разспространената и желана форма на растението. То се използва от хилядолетия и е било почитано още от древните египтяни.

 

Маслото е с почти прозрачен светлозлатист цвят и няма мирис. То притежава впечатляваща чистота и устойчивост, отнема му доста дълго време преди да започне да гранясва.

 

Маслото от жожоба се цени изключително много от козметичната индустрия, защото благодарение на високото си качество, то е много благодатно за кожата, най-вече за суха кожа, склонна към заболявания и възпалявания като псориазис, невродерматит, екзема и т.н.

 

Това се дължи и на противовъзпалителните и антиоксидантните свойства, които жожобата притежава. Маслото има незаменимото качество да подхранва кожата в дълбочина, което помага за регулиране на мастната секреция и възвръщане на естествената нежност и мекота на кожата. Също така, маслото от жожоба много лесно отстранява всякакви замърсявания, включително и грим и след нанасяне върху кожата, оставя силен защитен слой, който я предпазва.

 

Маслото от жожоба помага не само за здравето и визията и на кожата, но и на доброто кръвообръщение и лимфообръщение. Има още здравни ползи, като лечение на рани, херпеси и гъбички по краката.

 

Това отново се дължи на дълбокото подхранване, на което е способно това масло и цялостната регенерация на епидермиса, които се осъществяват благодарение на него.