Кафето, още познато като „вълшебната напитка“ и много други подобни, е наистина едно вълшебство, което има страхотни качества, много използвано и високо оценено е във всичките си форми, с които може да има благоприятен ефект.

При пиенето на кафе е научно доказано, че енергията на човек се увеличава, настроението и духът се повдигат и концентрацията се обостря. Всичко това, обаче, важи само ако се приемат нормални дози кафе на ден, например 2 или 3 чаши, при повече даже би било опасно за здравето и със сигурност за някои органи. Също така кафето подпомага правилната циркулация на кръвта и предпазва от болести. Не на последно място кафето е напитка, чийто богат и наситен аромат има способността на момента да изпълни човек и да му повлияе добре и зареждащо.

Сега обаче искаме да обърнем повече внимание на ползите на кафето за кожата, защото определено не са за изпускане. Кафето е незаменима съставка в редица продукти за лице и тяло, като например сапуни, балсами, лосиони, маски, скрабове, кремове и други подобни.

Кафето е изключително богат източник на антиоксиданти, затова и предпазва и изчиства кожата от свободни радикали, които могат да бъдат доста опасни за нея. Интересен факт е, че кафените зърна играят много важна роля в запазването енергията на кожните клетки. Също така, доказано е, че кафето изгражда предпазен слой на кожата срещу вредните УВ лъчи на слънцето.

Силно се препоръчва кафето да се ползва като ексфолиант за кожата на тялото и на лицето. То има силното и незаменимо качество да прониква дълбоко в кожната тъкан и да я възстановява, а пък на най-външния слой кожа помага за премахването на вече мъртвите клетки. Кафето подобрява циркулацията на кръвта и стимулира образуването на нови здрави клетки, на колаген и като цяло прави кожата доста по-еластична, здрава и красива на външен вид. Нашият скраб за тяло с кафе е чудесен продукт, който има този благоприятен и енергизиращ ефект върху кожата. А след употребата му, тя остава подхранена и мека. Освен това се твърди, че скраба за тяло с кафе е много силен за борбата с целулита. При редовно използване на такъв скраб кожата изглежда в пъти по-млада и здрава, възвръща своята жизненост и излъчване.

Често срещана козметична практика, в която участва кафето, е правенето на маска за лице. Маските с кафе са изключително полезни, защото по никакъв начин не действат агресивно на фината кожа на лицето, а точно обратното – почистват кожата в дълбочина и я омекотяват значително.

Кафето се среща и в продукти за коса и за скалп. То има помагащо въздействие върху по-сух скалп и изтощена коса. Омекотява и успокоява деликатната кожа на скалпа и заздравява текстурата на косъма.

Като цяло кафето наистина е един чудотворен продукт, който има силата буквално да съживи кожата, ако се използва качествено и редовно. А ние в „Мажи Мажи“ освен скраб за тяло с кафе имаме и сапун „Кафе и канела“. Той е характерен със своя завладяващ богат аромат и със своята сила да премахва мъртвите клетки и да подхранва кожата по един много нежен и приятен за сетивата начин.