Масло от Марула - как действа върху кожата и косата?

Масло от Марула - как действа върху кожата и косата?

8 април 2021
  • Сподели:

Плодовото дърво Марула (Sclerocarya birrea) е родом от части от Южна Африка. Дърветата растат диво и някога са били редки, но сега се култивира.

Дървото е символ на плодородието и щастливия брак.
Много части от дървото марула се използват като съставки в храната и традиционната медицина в цяла Африка. Всеки плод на марула съдържа твърд, кафяв орех с гъвкави, бели ядки в основата му.

Маслото от марула се извлича предимно от тези ядки, но може да се получи и от външната обвивка на ядката. Богато е на протеини и се абсорбира лесно, което го прави ефективно при лечение на кожата и косата.

Маслото от марула се използва като базова нотка в парфюми, лосиони за тяло и сапуни. Има плодов, цветен аромат с топъл, орехов оттенък.

Маслото е богато на олеинова киселина, която е от съществено значение за красива, здрава кожа. Подходящо за всички типове кожа. То е супер абсорбиращо и не запушва порите. Освен за суха, мазна и нормален тип кожа, е подходящо и за чувствителна кожа, както и за проблемна кожа.
Комбинацията от мононенаситени мастни киселини и витамин С осигурява повишаване на еластичността при редовно приложение. Повишава здравината и помага за изглаждане на целулита. Освен това помага за намаляване на появата на пигментационни петна и белези, като осигурява безупречно гладка кожа.

Маслото от марула е благотворно за косата.

Както споменахме по-рано, маслото от Марула има мощни хранителни вещества, антиоксиданти, мастни киселини и минерали, които предотвратяват влиянието на вредните слънчеви лъчи и околната среда. Освен това има въздействие върху клетъчна регенерация, антимикробни и противовъзпалителни свойства, които играят жизненоважна роля за поддържането на скалпа здрав и засилване на растежа на косата. Използвайки редовно масло от Марула, можете да придобиете красива, блестяща коса, която винаги с обем.